Pláne a tavaly előtti, amiről a kép készült a Nemzetközi Nőnapon. Bár már olvadt, de azért felszaladtak a szemöldökök: Mégis mi lesz itten kérem szépen?

Ezekben a napokban kezdődnek a tavaszi munkák, ami minden alkalommal szorgos szervezést igényel mire megtalálunk mindenkit a megfelelő feladathoz és a mindenkinek megfelelő időpontot. Izzanak a telefonok, aztán végre nagy nyugodtan hátradőlnénk egy pohár borral a kezünkben, ám most kezdődik még a térdre imához: Csak ne essen! és az időjárás közbeszól: Na nehogy má!

Bizony, holnap esni fog és kezdjük előlről az izgulást. Amíg informatikusként dolgoztam Pesten, csak megmosolyogtuk a projekt menedzsment tanfolyamokon a tankönyvek kockázat típus listájában az időjárás pontot és azonnal kipipáltuk, hogy ilyen kockázat a mi projektjeinken nincs is. Itt meg ez van az első helyen. Hiába vagyunk mi agilisek, ha beledörrent az ég a terveinkbe. Újratervezésben viszont jók vagyunk és már van „A” terv és „B” terv is az asztalon a boros pohár mellett.

Nemsokára beszámolok, hogy merre fordult a szekér.

About the Author

Csapó Zoltán

A Borbora Borház vezetője, és egyik bloggere